Η Ιστορία μας

Μάθετε περισσότερα για εμάς

Οιπρώτες επιχειρηματικές προσπάθειες της οικογένειας Ντάβου εντοπίζονται στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 
 
Όλα ξεκινούν το 1948, όταν ο παππούς μας, ο μαστρογιώρης, ασκώντας το επάγγελμα του κασσιτερωτή στα χωριά της Λακωνίας, εντυπωσιάζεται από τα ελαιοτριβεία της περιοχής και ως πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, αποφασίζει να στήσει το δικό του ελαιοτριβείο στον τόπο μας, το Ράφτη Αρκαδίας.

Ήταν τέτοιο το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και το πάθος του για δημιουργία που κατάφερε να ξεπεράσει μια σειρά από ανυπέρβλητες φαινομενικά δυσκολίες και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Δεν σταματά όμως εκεί, καθώς το 1962 μαζί με τον γιο του Παρασκευά αναβαθμίζουν το χειροκίνητο ελαιοτριβείο σε υδραυλικό, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα το 1975, το μετατρέπουν σε ηλεκτροκίνητο.

Παράλληλα, από το 1966 έχουν ήδη προσθέσει έναν μυλόλιθο έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες του αλέσματος των σιτηρών. Το 1976, την σκυτάλη της οικογενειακής επιχείρησης αναλαμβάνει πλέον ο γιος του μαστρογιώρη, ο πατέρας μας, Παρασκευάς Ντάβος. Στην προσπάθειά του ν' αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την επιχείρηση, αγοράζει νέο ηλεκτροκίνητο μύλο και το 1991 ολοκληρώνει πλήρως την ανακαίνιση του ελαιοτριβείου, μετατρέποντάς το σε μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου.

Το 1999, ένα νέο κεφάλαιο στην επιχειρηματική ιστορία της οικογένειας ανοίγει. Με την αμέριστη βοήθεια της μητέρας μας, κυρά Μαρία, θέλοντας να αξιοποιήσουν τα καλύτερα αλεύρια του μύλου τους στήνουν μαζί ένα μικρό εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών.

Με μια μικρή μηχανή παραγωγής κι ένα αυτοσχέδιο προστεγνωτήριο ξεκινούν, έχοντας μοναδικό σκοπό να αναβιώσουν πατροπαράδοτες γεύσεις

Ώσπου η συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση του κόσμου στα εύγευστα προϊόντα μας και στην αποκλειστική χρήση αυθεντικών υλικών και παραδοσιακών συνταγών δημιουργεί την ανάγκη εξέλιξης της μικρής οικοτεχνίας της κυρά Μαρίας σε ένα άρτια εξοπλισμένο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων.

Με οδηγό την 70 χρόνια δημιουργική πορεία της οικογένειάς μας, στην οποία πλέον συμμετέχει ενεργά και η τρίτη γενιά, και διατηρώντας την παραδοσιακή μας ταυτότητα, βρισκόμαστε καθημερινά στο τραπέζι σας με μια σειρά χειροποίητων προϊόντων και γεύσεις μιας άλλης εποχής!

TOP