Το Εργαστήρι μας

Γνωρίστε το εργαστήρι μας

Το εργαστήρι ζυμαρικών της κυρά Μαρίας πρωτολειτούργησε το 1999 στο χωριό Ράφτη Γορτυνίας Αρκαδίας στο ισόγειο του σπιτιού μας. Από τότε και για τα επόμενα 15 χρόνια παρέμεινε εκεί μέσα από συνεχείς βελτιώσεις. Το καλοκαίρι του 2014, το εργαστήρι μας μεταφέρεται σε νεόκτιστες εγκαταστάσεις λίγα μέτρα μακριά σε μια έκταση 200 τ.μ. και με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, που συμμορφώνεταιμε τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διαρρύθμιση των νέων χώρων και η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε έτσι ώστε παράλληλα με την αύξηση της δυναμικότητας και της παραγωγικότητας, να εξασφαλιστεί και η άριστη τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά την διάρκεια παραγωγής των προϊόντων μας. Και το έναυσμα για να συμβεί αυτό ήταν η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη του στα πεντανόστιμα προϊόντα μας.

 

 

 

Το μυστικό της μοναδικής γεύσης των προϊόντων μας κρύβεται στην προσεκτική επιλογή και στην κατάλληλη επεξεργασία των πρώτων υλών, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά παραδοσιακές μεθόδους. Ταυτόχρονα στηρίζουμε τον τόπο μας, εμπιστευόμενοι τους γεωργούς της Αρκαδικής γης για τα σιτηρά τους και τις αποκλειστικά πιστοποιημένες φάρμες για το γάλα και τα αυγά τους.
Σήμερα, συνεχίζουμε να παρασκευάζουμε ζυμαρικά άριστης ποιότητας, διατηρώντας τις ίδιες μεθόδους παρασκευής με τα ίδια αγνά υλικά του τόπου μας. Αντικρίζοντας τα νέα σύγχρονα μηχανήματα, θα πίστευε κανείς ότι η παραγωγή είναι βιομηχανοποιημένη και οι διαδικασίες αυτοματοποιημένες. Κι όμως, η γεύση παραμένει φρέσκια και σπιτική. Το γεγονός ότι εκσυγχρονίστηκαν κάποια στάδια της παρασκευής, δε σημαίνει ότι επηρεάστηκε η ποιότητα. Αντιθέτως, τα μηχανήματα μας βοηθούν να έχουμε πάντοτε προϊόντα με εγγυημένη υψηλή ποιότητα σταθερότητα στη γεύση ενώ την ίδια στιγμή τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας παραμένουν αναλλοίωτα.
 
Στο πρώτο στάδιο, τα αυγά σπάζονται ένα ένα με το χέρι για τον καλύτερο έλεγχο τους και στην συνέχεια τοποθετούνται μαζί με το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το γάλα στο ζυμωτήριο. Αφού ζυμωθούν καλά, στο δεύτερο στάδιο επιλέγεται η αντίστοιχη μήτρα και κόβεται το αντίστοιχο προϊόν που θέλουμε να φτιάξουμε. Τα ζυμαρικά περνούν από το προστεγνωτήριο και στο τελευταίο στάδιο τοποθετούνται το ξηραντήριο όπου εκεί σε ειδικά διαμορφωμένες σίτες στεγνώνουν σε συγκεκριμένο χρόνο και σε κατάλληλη θερμοκρασία για να μην χάσουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους.
 
Η συνταγή της κυρά Μαρίας αποτελεί την συνέχεια μιας άλλης εποχής και - Τα Μαγερέματά μας - το σπουδαιότερο στοιχείο της. Μοναδικός σκοπός μας, να διατηρήσουμε την ίδια γεύση με κείνα που έφτιαχναν πριν δεκαετίες οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, αλλά και με εκείνα που θα παρασκευάζουμε είκοσι χρόνια αργότερα.
TOP